diumenge, 13 de febrer del 2011

Una nit a l'Aloha: Hawaii a un tir de pedra

Parets de fusta i bambú, ponts i brolladors d'aigua, estàtues que evoquen a personatges místics i còctels exòtics. L'Aloha és un bar hawaià situat al carrer Provença, al cor de l'Eixample, un oasis dins el tràfec de la ciutat. En Miguel, el propietari, pensa que "l'èxit es deu a la novetat i a la sorpresa que causa", ja que la gent espera entrar en un bar diferent, però no pas endinsar-se en un espai tan elaborat. La música i la llum tènue afavoreixen la creació d'un entorn paradisíac.

Encara que els cambrers asseguren que el perfil dels client "és molt variat", l'Aloha és un bar ideal per anar amb la parella, degut al seu ambient íntim i tranquil. A l'entrada hi ha un aparador amb ocells de tots els colors. Un cop a dins, la barra recorda a una piragua i les taules estan distribuïdes en petites zones, separades per elements ornamentals. "Mantenir la decoració en bon estat suposa un gran esfoç" confesa en Miguel. A més, explica que avui en dia la llei no permet obrir un bar amb aquestes característiques. L'Aloha conserva una llicència antiga gràcies a la qual segueix en funcionament, tanmateix, és subjecte de nombroses inspeccions.



La moda dels bars hawaians

Als anys setanata va sorgir la moda dels bars inspirats en Hawaii i la Polinèsia. Segons el propietari de l'Aloha, suposaven una alternativa als bars tradicionals i molts empresaris van saber aprofitar el "boom". El primer que es va crear a Espanya es trobava a Madrid. Durant aquella dècada i la següent es van obrir diversos establiments hawaians a Barcelona. Actualment només en queden dos més a part de l'Aloha: el Kahala i el Kahiki. "Els propietaris dels tres bars ens coneixem i som amics" diu en Miguel, però es tracta de negocis diferents que no tenen cap tipus de vincle.


Còctels exòtics

Begudes i espectacle són un mateix concepte a l'Aloha. Els còctels es serveixen en recipients originals i juguen amb elements com el foc i el fum. La carta conté una explicació de cada combinat basada en la cultura hawaiana i les begudes van acompanyades d'un petit aperitiu.


Direcció:
C/ Provença 159

Horari:
Dilluns- Diumenge de 18:00h- 03:00h

Contacte:
Tel:93 451 79 62


Silvia Alonso

1 comentari:

  1. Anònim13/2/11

    Parece muy interesante este bar sobretodo porque son dificiles de encontrar ya bares con estas caracteristicas. Pronto ire a Barcelona asique intentare encontralo. Muchas gracias por la información y muy buen artículo.

    ResponElimina