dilluns, 28 de febrer del 2011

Barcn analitza l'ambient del Bharma durant els Oscars!

Barcn analitzarà aquesta nit com es viu des del Bharma la retransmissió dels Oscars, tal i com ja vam avisar! Benvinguts! Però abans de començar, donar les gràcies al propietari del bar, Rafael García, que ha sigut molt amable concedint-nos un lloc per a connectar el portàtil.

00:50 El local comença a emetre el programa especial dels Oscars! El local està complet! Tots asseguts mirant la pantalla blanca, com si estiguérem en un cinema mateix!

01:10 La tranquil·litat que hi havia durant l'emissió del film Toy Story 3 ha deixat pas a un batibull a la barra. Rafael García pot estar content: la iniciativa ha sigut tot un èxit!

01:20 La gent pareix indiferent als comentaris d'Ana García-Siñeriz i els seus col·laboradors de Canal +. I no és estrany, només parlen d'obvietats i de Bardem!

01:30 Aplaudiments quan es connecta amb l'estora vermella! Més val això que no escoltar els col·laboradors comentar que Bardem participarà a la sèrie de televisió Glee, quan fa mesos que el rumor es va desmentir...

01:40 El propietari del Bharma diu que la victòria de La red social és segura, encara que li agradaria que guanyara El discurso del rey. Vorem si encerta!

02:05 Però per a aplaudiments efusius els que rep Natalie Portman, ha sigut pronunciar la presentadora el seu nom i començar el xivarri dins el local.

02:15 És parlar Boris Izaguirre i la gent desconnecta... Jeremy Renner també agrada als consumidors del Bharma!

02:30 Comencen els Oscars (i el que és millor, García-Siñeriz calla)! La gent ja en tenia ganes i demostra aplaudint que la seua preferida és Toy Story 3!

02:35 El silenci recorre tot el bharma, sols interromputs per alguns riures de tant en tant.

02:45 Les portes del Bharma s'han tancat. D'aquí ja no ix ni entra ningú! La gala comença força bé. Uns pocs aplaudiments del públic quan sona la cançó de Titanic. La gent protesta i crida "tongo" quan l'Oscar de Millor direcció artística va per a Alice in Wonderland. Ells volien que guanyara Origen!

02:47 L'Oscar per a millor fotografia és per a Origen! Riures davant el comentari que l'entrada dels Goya no tenia res que envejar a la dels Oscars.

02:57 Premi de millor actriu secundària per a Melissa Leo per The Fighter, favorita dels crítics i també, pels consumidors del Bharma! Això sí, al final del llarg discurs s'escolta de fons "que le quiten el micrófono ya!".

03:08 Curtmetratge d'animació per a The Lost Thing. Naturalment, la gent volia que guanyara el de Pixar, Day and Night, l'únic curtmetratge mitjanament conegut. I la millor pel·lícula d'animació és Toy Story 3, premi tan previsible que els aplaudiments són moderats.

03:20 Millor guió adaptat per a La Red Social! Públic eufòric; els consumidors del Bar de Perdidos donen suport al guionista de El ala oeste de la Casa Blanca. Visca la televisió! Però per a Millor guió original hi ha una xicoteta decepció per la derrota d'Origen: guanya El discurso del Rey!

03:28 El públic preferia la victòria de En un lugar mejor en la categoria de millor pel·lícula estrangera que Biutiful, rodada a Barcelona! Han tingut el que volien: el film danès, que ja venia de guanyar el Globus d'Or, s'imposa al film mexicà!

03:33 Aclamat Oscar per a Christian Bale quan guanya el premi al millor actor secundari per el seu paper a The Fighter!

03:48 El públic del Bharma té una gran passió per Origen. Crits de "alaaa" quan perd l'Oscar a millor banda sonora davant La Red Social i aplaudiments quan guanya els premis a muntatge de so i mescla de so.

04:00 El públic aprofita els premis menors per anar a la barra. Això sí, tant quan sona la cançó de La Bella y la Bèstia, com quan ix a presentar el premi Kevin Spacey, els aplaudiments són inesperadament alts.

04:07 El públic està format per gent jove. Pocs passen de trenta i molt pocs dels 40. Comenten efusivament els premis, però estan atents a la pantalla. Dominen pel·lícules, actors, directors perfectament, tot i que donen poques opinions i moltes sentències.

o4:20 Indiferència total de la gent davant dels premis menors. Els ànims comencen a decaure una mica. Tot és silenci i colzes a les taules i punys a les papades.

04:33 Però si Origen guanya un premi el públic revifa! Amb efectes especials ja són quatre els premis que per ara acumula el film de Christopher Nolan.

04: 53 Moment de record a aquells cineastes morts durant el 2010. Els gustos del públic són diversos: Denis Hopper, Leslie Nielsen i la iaia de Titanic (Gloria Stuart), els més aplaudits. :/

05:03 Gran sorpresa! Oscar de millor director per a Tom Hooper (El discurso del Rey). David Fincher (La Red Social) torna a anar-se'n de buit. Ni els consumidors del Bharma ni ningú s'ho esperava!

05:15 Millor actriu per a Natalie Portman! fortíssims aplaudiments, la gent en peu, crits de "guapa"! La major ovació de la nit se l'emporta l'actriu israeliana!

05:25 L'Oscar per a millor actor és per a Colin Firth! Tres persones aplaudeixen fervorosament, als altres els és igual.

05:35 Oscar per a millor pel·lícula per a El discurso del rey! Una decepció moderada entre el públic. Preferien una victòria de Cisne Negro, Origen o La Red Social, però sabien que el triomf anglès era més que probable. Els acadèmics de Hollywood han triat la pel·lícula menys arriscada.

05:38 Abans que el director del film acabe de parlar la gent ja comença a abandonar el local. No és d'estranyar, portem més de 5 hores aquí tancats. Els murmuris pugen de to mentre els presentadors de la gala acomiaden la gala.

Per acabar ens agradaria donar les gràcies a tots aquells que ens han seguit! Aquest ha sigut l'ambient en aquest local aquesta nit tan especial! Donem per acabada la retransmissió des del Bharma! Moltes gràcies i fins a una altra!

5 comentaris:

  1. què preneu per aguantar? darme argo...

    ResponElimina
  2. red bull marca Bharma! ;)

    ResponElimina
  3. ¡grande!
    i quin és l'ambient? tipus de gent que hi ha al Bharma? fes un retrat sociològic. et veig amb poca feina (facebook, bloc, twitter, tele..)

    ResponElimina
  4. Anònim28/2/11

    gràcies Sergi, gràcies per fer-me un breu repàs de la Gala. Felicitats!
    Pol

    ResponElimina
  5. Atropella_Xeus1/3/11

    Que bona iniciativa! m'agradat molt açò de comentar els oscars, de veritat! eres un tio gran Castells... El teu poble t'espera a tu i a la teua camiseta fesllochera. Salutacions!

    ResponElimina